Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern planteja que aparegui el preu als bitllets d'avió «per evitar el frau» en el descompte

7978
Conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

El Govern aposta perquè els bitllets d'avió i les targetes d'embarcament incloguin el preu del vol per evitar el frau amb el descompte de resident, sigui en paper o en un codi QR en un bitllet electrònic.

Així ho ha indicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, després de la reunió de la Mesa del Transport Aeri, on ha explicat als representants del sector que el Govern proposa, com a alternativa a la limitació del descompte, mesures d'inspecció fins i tot a peu de taulell de facturació.

En aquest sentit, el Govern s'ha alineat amb les reivindicacions d'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba) respecte a aquest descompte. Pons ha recordat que l'entrada en vigor dels canvis està paralitzada fins a finals de març per negociar un acord, si bé ha subratllat que el Ministeri espanyol pot ampliar aquest termini i que les Balears pressionarà perquè així ho faci si per aleshores no hi hagués consens.

Sobre aquest tema, Pons ha lamentat que les alternatives que planteja el Govern Rajoy tenen a veure amb la modificació del límit màxim però això «sempre deixa a algú fora», segons el Govern.

Així, Pons vol que els mateixos usuaris puguin comprovar que no hi hagi "distorsió" entre el preu que factura l'aerolínia i el que cobra al passatger. El conseller ha assenyalat que aquesta és una «proposta fonamentada» que defensarà davant el Govern, a qui ha demanat que es reuneixi amb les agències de viatges: «Ens sorprèn que no es produeixi aquesta reunió», ha lamentat.

Per la seva banda, el president de Aviba, Toni Abrines, ha insistit a oposar-se a la limitació del descompte i ha explicat que han ratificat l'acord amb el Govern per fer un front comú contra la decisió del Ministeri espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.