Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS insta al Govern espanyol perquè deixi de judicialitzar el procés sobiranista de Catalunya

8044
MÉS insta al Govern espanyol perquè deixi de judicialitzar el procés sobiranista de Catalunya.

El Grup Parlamentari MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei per demanar al Govern espanyol i a les Corts Generals que deixin de «judicialitzar, vulnerant els principis democràtics i de separació de poders» el procés sobiranista català.

Des de MÉS recorden que aquest mateix dimarts el Tribunal Constitucional ha decidit anul·lar els acords del Parlament que instaven el Govern a celebrar un referèndum d'independència el 2017. També el Tribunal Constitucional ha comunicat que s'autoritza la Fiscalia a iniciar les accions penals contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i altres membres de la Mesa.

En aquest sentit, el portaveu de la formació, David Abril, ha assenyalat que «tenim un problema molt greu quan per part de determinats poders i instruments de l'Estat espanyol es criminalitza els representants del poble de Catalunya». Abril ha afegit «es criminalitza gent no per robar, ni matar, sinó per fer la seva feina».

La iniciativa parlamentària insta a l'Estat espanyol a no judicialitzar més el conflicte. «Els conflictes polítics s'han de gestionar des del diàleg i des de les vies pacífiques. També instam a l'Estat espanyol a obrir la via del diàleg amb Catalunya, qui estigui en contra d'això estarà en contra de la democràcia», assegura Abril, ja que segons explica la Proposició No de Llei està pensada perquè qualsevol grup que es vulgui dir demòcrata la pugui votar a favor, el dimarts que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.