Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA demana la restauració d'un pont Patrimoni Històric d’Andratx

8064

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha comunicat aquest dijous que veu amb preocupació el deteriorament que està patint el pont dels Dos ulls, bé catalogat (AP572) per l'Ajuntament d'Andratx.

El pont dels Dos ulls forma part del Patrimoni Històric d'Andratx com a arquitectura pública i fou construït a l'any 1927, possiblement per l'arquitecte Jaume Aleñar. El bé cultural se situa al camí del Vinyet amb la carretera que du al Port d’Andratx (MA-1) i presenta un grau de protecció Integral.

ARCA vol alertar que fa unes quantes setmanes va caure un tros de la barana d'aquest pont i actualment s'ha col·locat una cinta de plàstic per alertar del seu perill a vehicles i vianants. Per tant, des de l’Associació consideren que el pont s’hauria de restaurar el més aviat possible per evitar que el pas rodat de vehicles acabi deteriorant-lo encara més del que està.

A més, segons informa ARCA, la fitxa del catàleg de Patrimoni Històric (AP572) prioritza les intervencions següents: Aquelles obres de restauració, consolidació i manteniment necessàries per evitar el deteriorament de la construcció.

ARCA s'ha adreçat a l'Ajuntament d'Andratx i li ha demanat expressament que restauri les parts afectades del pont dels Dos ulls, com a Patrimoni públic del municipi d'Andratx i que es vetlli per la seva correcta conservació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.