Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Torna a estar disponible l'exhaurida 'Gramàtica de la llengua catalana'

8066

Des que es va posar a la venda el 23 de novembre, la Gramàtica de la llengua catalana, la gramàtica oficial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha estat durant diverses setmanes en les llistes dels llibres de no-ficció més venuts en català, i s’ha esgotat en moltes de les llibreries d’arreu dels territoris de llengua catalana. Segons informa l’IEC, n’acaba de fer una reimpressió, i ja s’està fent arribar als punts de venda.

Difusió arreu dels Països Catalans

Una part dels exemplars de la primera impressió de la Gramàtica s’ha distribuït a les entitats i als departaments de l’Administració i universitats de tot el domini lingüístic que tenen alguna vinculació amb la llengua catalana. També s’ha fet arribar als serveis lingüístics dels mitjans de comunicació que participen en la plataforma L’Acadèmia Oberta, que té l’objectiu d’establir un diàleg permanent amb els professionals de l’ensenyament, la literatura i la comunicació de tot el territori catalanoparlant, tres col·lectius clau en la difusió de la llengua normativa i, alhora, una font d’informació molt important que pot orientar els treballs normatius.

La Gramàtica de la llengua catalana es va presentar oficialment el 15 de desembre al Palau Macaya de la Fundació Bancària “la Caixa”, i un mes després s’iniciava una ronda de sessions informatives i cursos de formació que s’allargarà fins al març. Per ara, s’ha presentat, entre d’altres, al personal de l’Institut Ramon Llull, als docents de primària i secundària i als tècnics lingüístics de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, als professors de filologia catalana, als membres de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i als tècnics lingüístics de la Universitat de València i de la Universitat Jaume I, entre d’altres.

El 31 de gener es va presentar a les Balears en un acte oficial a l'Arxiu del Regne de Mallorca, a Palma, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

Prèviament, la primavera del 2016, la Gramàtica ja es va presentar al professorat de primària i secundària de les Balears, i entre els mesos de novembre i desembre es van celebrar una vintena de sessions per presentar-la als docents de primària i secundària de Catalunya.

  • Podeu consultar el calendari de sessions de presentació i els cursos de formació clicant en aquest enllaç.

Premis Ciutat de Barcelona 2016

Aquest dijous es lliuraran al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona els Premis Ciutat de Barcelona 2016. En l'edició d'enguany, la Gramàtica de la llengua catalana ha rebut una menció especial per part del jurat en la categoria d’assaig, ciències socials i humanitats, en considerar-la «una obra col·lectiva, innovadora en el seu gènere i de gran rellevància, fruit de la recerca i l’esforç de generacions d’investigadors de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans». A l'acte de lliurament de premis hi assistiran, en representació de l'IEC, Gemma Rigau i Manuel Pérez Saldanya, directors de la Gramàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.