Setmanari d'informació local - 138 anys

Un nou dipòsit d'aigües residuals evitarà un 70 % de la contaminació a la badia de Palma

8182

El protocol de planificació signat aquest dilluns matí entre el conseller de Medi ambient, Vicens Vidal, i la presidenta de Emaya, Neus Truyol, per un import de 35 milions a invertir fins a 2018 té com a objectiu executar un nou col·lector d'aigua residual que possibilitarà la reducció en un 80 % els abocaments d'aigua residual mesclada amb la pluvial en la badia de Palma quan plou.

Segons han informat, la major part es destina a sanejament, entès com la depuració, i la resta a noves inversions, tal com ha explicat la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, que ha detallat que la Conselleria ha augmentat un 20 % les inversions en manteniment mentre que les noves inversions havien quedat «gairebé abandonades durant la legislatura anterior».

Truyol s’ha referit a dos projectes que es podran començar a tramitar enguany. Un fa referència a la construcció d’un «col·lector interceptant, una gran canonada de 2 m de diàmetre i 3,2 km de llarg, que transcorrerà a 8 m de profunditat des de les avingudes fins a la depuradora, i que millorarà la canalització de l’aigua quan hi ha fortes pluges». Aquest projecte, pressupostat en 18,8 milions d’euros, es veurà complementat amb un altre de 7 milions, que consisteix en la construcció d’un dipòsit d’aigües residuals (de pluja i fecals) a prop de la mateixa depuradora, que «retendrà l’aigua més contaminant perquè no s’aboqui a la mar», ja que quan plou, durant la primera hora l’aigua retè més components orgànics i contaminants; amb aquesta iniciativa s’evitarà que «un 70 % d’aquests elements contaminants es vessin a la mar». 
 
Per a l’any que ve, per mitjà del cànon de sanejament, Emaya preveu l’inici d’una inversió de 7 milions d’euros per a la millora de la conca i la platja de Palma, amb una nova canonada i una nova estació impulsora.
 
Truyol ha subratllat que aquestes actuacions tendran un «impacte positiu sobre el medi ambient», i que són complementàries a la nova depuradora que hauria de construir el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, amb un pressupost de 80 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.