Setmanari d'informació local - 138 anys

L'antiga fàbrica Can Ribes esdevindrà un espai autogestionat de creació artística

8216
El regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, ha explicat que es crearan dos espais diàfans de 800 metres.

L'antiga fàbrica tèxtil de Can Ribes, tancada des del 1960, esdevindrà un espai de creació artística autogestionat destinat a les arts escèniques. L'Ajuntament de Palma destinarà a la rehabilitació de l'espai 500.000 euros procedents de la Llei de Capitalitat del 2017, una inversió que permetrà fer una actuació per obrir el nou centre durant el 2018, segons han informat.

El regidor d'Urbanisme, Antoni Noguera, ha explicat que es crearan dos espais diàfans de 800 metres quadrats i per a això es rehabilitarà la coberta de la nau i s'adaptaran les instal·lacions a les normes de seguretat i contra incendis.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha destacat la necessitat de comptar amb aquesta nova infraestructura, ja que «a Palma hi ha molts artistes però no hi ha espais perquè puguin fer la seva feina». A més Hila ha afirmat que és «una bona notícia per a la ciutat i suposa una inversió en cultura en un barri que ho necessita, com és la Soledat».

En aquest sentit, Noguera també ha apuntat que «a través de la cultura es potenciarà un dels barris més vulnerables de la ciutat».

La rehabilitació de Can Ribes enllaçarà amb els projectes de La Caixa de Música, la futura seu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i l'edifici de Gesa. D'aquesta manera, Palma tendrà tres espais que conformaran un nou districte de la cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.