Setmanari d'informació local - 138 anys

L’OCB de Manacor es posiciona «contra la discriminació als catalanoparlant en la sanitat pública»

8390

L’Obra Cultural Balear de Manacor ha exigit al Govern «que no decebi els votants» i acompleixi «les expectatives en política lingüística amb què els votaren». A més, també ha lamentat que el Govern actuï com a continuador de les polítiques de sabotatge contra la llengua «oficial, pròpia i històrica de les Illes Balears», protagonitzades per l’anterior govern antibalearista.

L'OCB de Manacor apunta que veuen amb molta preocupació com les mesures acordades en el Pla d’actuacions en defensa de la llengua, aprovades el juliol de 2016 en el plenari del Consell Social de la llengua catalana, s’ignoren i no s’apliquen. I que per tant, rebutgen i denuncien la discriminació que pateixen els usuaris catalanoparlants de la sanitat pública en no poder-se adreçar en la seva llengua a qualsevol treballador públic d’aquest servei.

L’Obra recorda que la Constitució espanyola estableix, en el seu article 3.3, que La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección.

A més a més, deixen clar que trenta anys després de la Llei de Normalització Lingüística, aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes Balears el 29 d'abril del 1986, els catalanoparlants encara «no veim duit a la pràctica el dret teòric d'ésser entesos i atesos en la nostra llengua» arreu del territori balear.

L’OCB de Manacor finalitza el comunicat dient que és inadmissible que l'administració sanitària presenti aquestes problemàtiques quan des de molts sectors empresarials exigeixen al seu personal el coneixement d’idiomes com l’anglès o l’alemany com a requisit per a poder-hi fer feina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.