Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi es mostra «en contra de celebrar en dos dies la Diada de Mallorca»

8544
el-pi.com

En el mes d’octubre de 2015 El Pi presentà una Moció al Plenari del Consell de Mallorca per canviar la data de la Diada de Mallorca a dia 31, Festa de l’Estendard, donada la reiterada manca d’arrelament de la festa celebrada fins ara el 12 de setembre.

En resposta a la referida moció l’equip de govern creà una Comissió especial de la Diada per tal d’estudiar amb diferents sectors de la població, associacions, organismes i experts, la conveniència o no de canviar la data de celebració. Finalment es decidí canviar la data i celebrar la propera Diada de Mallorca el dia 31 de desembre.

En la darrera reunió de la Comissió del mes de febrer el representant de MÉS comunicà als assistents que l’acte institucional de la Diada se celebrarà el dia 24 d’abril, decisió imposada per l’equip de govern, contravenint el Dictamen de la Comissió, que oferia diverses possibilitats.

Des d'El Pi consideren «un disbarat fer per l’abril l’acte d’entrega de medalles i distincions i per desembre celebrar la Diada, el que fem és embullar encara més a la gent», ha manifestat el membre d’El Pi a la Comissió, Antoni Amengual. 

El Pi entén que si no es vol solapar l’acte de reconeixements i distincions amb la festa de l’Estendard, s’hauria de cercar una data propera en el propi mes de desembre, dins els actes de celebració de la Diada, no vuit mesos abans. «Aquesta actuació es fruit dels equilibris interns del Pacte i desvirtuarà la celebració de la Diada al desembre, amb succedanis malentesos que ara, amb preses i precipitació, pretenen organitzar per l’abril», ha explicat el conseller Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.