Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova la PNL per reclamar el cogovern aeroportuari

8634

A la comissió de Turisme del Parlament d'aquest dijous s'ha aprovat la Proposició no de Llei (PNL) de MÉS per Mallorca per reclamar el cogovern aeroportuari.

«No pot ser que als aeroports l'Estat, el govern de les Illes Balears no pinti res. És una infraestructura essencial per als illencs i vinculada al flux dels turistes», ha assenyalat el diputat de la formació ecosobiranista Antoni Reus. Tal com va assenyalar la portaveu Bel Busquets «els aeroports de les Illes han d'estar al servei del seu país. Tenim un paisatge a protegir i una ciutadania a la qual li hem de donar una resposta adient».

La PNL de MÉS per Mallorca insta el Ministeri de Foment i AENA, en compliment de l'article 32 de l'Estatut d'Autonomia a avançar cap al cogovern dels nostres aeroports, començant a decidir sobre almanco el 50 % dels beneficis generats pels aeroports del nostre territori -l'any 2016, 200 milions d'euros-, per poder invertir a reduir els impactes negatius tant socials com mediambientals generats per l'activitat turística.

«Volem que allò que el nostre Estatut d'autonomia anomena cogestió dels aeroports sigui realment governar els nostres aeroports. Fins que no governem els nostres aeroports, no tindrem sobirania sobre les nostres vides i sobre la nostra societat», ha assegurat portaveu de MÉS per Mallorca David Abril.

A la Proposició no de Llei es reclama al Ministeri de Foment i a AENA pactar amb el govern les rebaixes de les taxes. I també a no dur endavant cap actuació important sense comptar amb el consens de les institucions locals.

Els únics partits que no han acceptat tots els punts de la proposta han estat el PP i El Pi, en concret el punt que manifestava rebuig a les inversions que destinades a incrementar la intensitat de vols i passatgers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.