Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS denuncia la manca de voluntat del Govern espanyol de resoldre la inestabilitat de la plantilla docent

8716

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca reclamen que l'Estat no posi excuses amb els pressupostos i permeti convocar el nombre de places que els centres educatius necessiten.

Així, denuncien la manca de voluntat del Govern espanyol de resoldre la inestabilitat de la plantilla docent, un dels problemes creats pel Govern Bauzá en l'àmbit educatiu durant l'anterior legislatura.

Cal destacar, que les Illes compten amb una mitjana d'interins docents del 32,9 %, la més elevada de tot l'Estat, ja que la mitjana estatal és del 19 %. A la passada legislatura, no es va obrir cap convocatòria de personal docent, el que ha suposat l'eliminació de places estables de feina per als professors i professores dels diferents centres educatius de les Illes.

«Amb l'excusa dels pressupostos Montoro fa xantatge als nostres centres educatius i té el professorat com a ostatge», ha assenyalat la coportaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets. En aquest sentit Pep Castells, diputat de MÉS per Menorca ha assenyalat: «L'Estat perjudica la qualitat de l'ensenyament a les Illes Balears. El govern recentralitzador impedeix consolidar el professorat interí que al cap i a la fi l'hem de pagar igual».

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca reclamen que s'alliberi la taxa de reposició i es puguin substituir el professorat que s'ha jubilat. A més a més demanen processos d'oposicions cada any per poder rescabalar la taxa tan grossa que tenim. També volen que se'n puguin convocar a totes les illes i de totes les especialitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.