Setmanari d'informació local - 138 anys

Els batles de MÉS indignats per «l'ofegament» dels ajuntaments que provoca la Llei Montoro

8824
Assemblea de Batles.

Els batles de MÉS presents a l'Assemblea de Batles de Mallorca celebrada aquest dijous han mostrat la seva «indignació» per la Llei Montoro, ja que «ofega econòmicament els ajuntaments, que són les institucions més properes a la ciutadania i més resolutives a l'hora de donar resposta a les necessitats de la gent», segons han denunciat.

La declaració aprovada per l'Assemblea de batles de Mallorca reclama també l'aprovació d'una Llei de Règim Local que reforci l'autonomia local, a fi d'augmentar les competències i l'autonomia local en matèria de prestació de serveis, garantir un finançament just per als ajuntaments i augmentar la transparència i els nivells de participació ciutadana directa i vinculant en la presa de decisions.

El text aprovat també reclama que s'impulsi una nova Llei d'Hisendes Locals que doti d'estabilitat, rigor i recursos les competències assumides per les entitats locals, de forma coordinada amb la de finançament autonòmic, «definint amb claredat la participació de les hisendes locals en els tributs de l'Estat
espanyo i en els de les Comunitats Autònomes».

Per la seva banda, el president Miquel Ensenyat ha declarat que «els ajuntaments de l'illa tenen 400 milions d'euros als bancs que no poden tocar». «Aquests doblers suposarien aire per a l'economia de Mallorca i això milloraria el benestar dels ciutadans», ha afegit el president del Consell.

Des de Més per Mallorca, defensen que els ajuntaments són «un instrument fonamental al servei de l'estat del benestar», i en aquest sentit el projecte de Llei Montoro «no fa més que avançar en la privatització dels serveis bàsics». «És una llei que està pensada en un moment molt puntual, però ara les circumstàncies han canviat i la llei s'hauria d'adaptar a les necessitats dels ajuntaments», ha explicat Ensenyat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.