Setmanari d'informació local - 138 anys

Clara Hammerl és el personatge que ha donat el sus a la campanya de visibilització de les dones mallorquines

8934
Clara Hammerl.

L'historiador Pere Sala ha presentat el seu llibre ‘Clara Hammerl. Una dona de paraula' amb la col·laboració de Caixa Colonya i l'Ajuntament de Pollença, amb el qual queda inaugurat l’any dedicat a aquesta dona mallorquina, dins de la campanya 'Mallorca té nom de dona' del departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca.

A l'acte han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular d'Igualtat, Nina 
Parrón, la vicepresidenta de Caixa Colonya de Pollença, Juana Colón i el batle de Pollença, Miguel Ángel March, entre altres.

Jurado, encarregat d'obrir l'acte, ha posat l'accent en el compromís del Consell «
en fer feina amb els ajuntaments per aconseguir recuperar noms de dones i introduir-los i visibilitzant els mateixos en la societat».

Parrón ha destacat la importància de la campanya 'Mallorca té nom de dona' perquè considera que «és necessari destacar i visualitzar models positius de dones amb les quals reflectir-se, ja que desgraciadament moltes d'elles han estat esborrades i invisibilitzades després de la seva mort».

Sales ha assenyalat que 
Hammerl, que va ser una directora financera lligada a Pollença, «es mereix un reconeixement, com a persona compromesa per a tota la vida amb uns valors de solidaritat i progrés exemplaritzants». «Quan vaig començar a estudiar a Guillem Xifri, el seu marit, la figura de Clara Hammerl, era gairebé inexistent», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.