Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont i Junqueras reben l'advertència de responsabilitats penals pel referèndum

9486

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han signat aquest dimarts la cinquena notificació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els demana que aturin els preparatius del referèndum després que el Tribunal Constitucional (TC ) suspengués la partida dels Pressupostos per finançar-lo.

Aquesta notificació arriba després que el TC admetés la setmana passada el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol contra una part dels pressupostos de la Generalitat per 2017 que inclou partides per a la convocatòria d'un referèndum d'independència.

La providència de la setmana passada advertia Puigdemont, a la resta de membres del Govern i als titulars d'altres òrgans competents en matèria pressupostària i econòmica de la Generalitat perquè desisteixin de continuar tramitant les partides qüestionades, i els adverteix que si no fer-ho poden incórrer en responsabilitat fins i tot penal.

L'admissió del recurs del Govern va suposar la suspensió d'aquestes partides durant almenys 5 mesos, mentre es resol el fons de l'assumpte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.