Setmanari d'informació local - 138 anys

Escorca obrirà un expedient sancionador a Ibanat i la Conselleria de Medi ambient per incomplir la normativa de residus

9738
Escorca denuncia la mala gestió de residus per part del Ibanat. | Ajuntament d'Escorca

L'Ajuntament d'Escorca obrirà un expedient sancionador al Institut Balear de la Natura (Ibanat) i la Conselleria de Medi ambient per «l’incompliment de la normativa de residus» davant la «pèssima situació en matèria de residus»  esdevinguda en el municipi durant les festes de Setmana Santa.

Així ho ha informat el Consistori en un comunicat en el qual ha assegurat que compta amb els informes policials i jurídics necessaris per obrir aquest expedient. A més, ha assenyalat que traslladarà al Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil el «lamentable» estat del monument natural del Torrent de Pareis «a causa de la passivitat de les institucions competents».

Indignat

El batle del municipi, Antoni Solivellas, s'ha mostrat «indignat» i «profundament decebut» per la manca de respostes que està obtenint per part d'aquests organismes, el Govern i el Consell de Mallorca, als qui ha acusat d'abandonar al seu municipi «en el silenci i la inacció que mantenen després de sis mesos de rebre queixes i denúncies constants per part de l'Ajuntament».

El balanç de residus a Escorca durant els cinc dies que ha durat la Setmana Santa ha estat en 6,5 tones; 1,05 d'envasos i 900 quilograms de paper-cartró, que se sumen a les tones que ha acumulat el Ibanat en el viver de Menut, que ha utilitzat com a abocador.

L'Ajuntament d'Escorca ha denunciat la «lamentable imatge de brutícia» que ha donat la localitat en alguns punts molt visitats, com l'entorn del Santuari de Lluc, la zona dels embassaments i el Torrent de Pareis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.