Setmanari d'informació local - 138 anys

S'aprova la segona fase a la fossa de Porreres i l'exhumació de les fosses de Montuïri i de Sant Ferran

10042

La Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses de les Balears ha aprovat aquest dijous el pla d'actuació de 2017 que inclou la segona fase d'exhumació de la fossa de Porreres, així com la de Montuïri i la de Sant Ferran (Formentera).

D'aquesta manera, el Govern ha explicat, en relació a Porreres, que un pic enviada la documentació que sol·licita l'Ajuntament, s'acordaran reunions prèvies amb les famílies afectades per l'enderrocament i posterior reconstrucció dels nínxols i capelles afectades en aquesta segona fase. Unes actuacions que, ha incidit la Conselleria, es fan «amb les màximes garanties cap a totes les famílies implicades».

Així mateix, de manera paral·lela a la segona fase de la fossa de Porreres, s'impulsaran els projectes d'exhumació de la fossa de Montuïri i la de Sant Ferran.

En aquest sentit, s'ha prioritzat, a petició de les associacions de Memòria de Mallorca i les Pitiüses, els casos en què encara hi ha familiars vius directes de primera generació.

De manera paral·lela i per optimitzar i aprofitar al màxim els recursos i els trasllats d'equips de treball a Eivissa i a Formentera, s'ha aprovat encarregar estudis de viabilitat de la fossa del cementiri vell d'Eivissa, a les Figueretes, i la fossa de Manacor. Aquests certificats de viabilitat podran aclarir si és possible emprendre l'excavació de les dues fosses.

La Comissió va ser presidida per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i va comptar amb la presència de representants de Memòria de Mallorca, la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), els Consells i el Fòrum per a la Recuperació Històrica d'Eivissa i Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.