Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern espanyol a mantenir el sistema de descompte de residents

10178
El Parlament ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària una proposició no de llei per instar al Govern espanyol a mantenir el sistema de descompte per a residents.

El Parlament ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària una proposició no de llei per instar el Govern espanyol a mantenir el sistema de descompte per a residents per als vols amb els aeroports de la península amb les mateixes condicions i normativa que fins ara.

Així mateix, la iniciativa parlamentària inclou que s’insti els diputats i senadors de les Balears a les Corts espanyoles a formular, presentar i defensar les esmenes per impedir qualsevol modificació del sistema actual sempre que no hagi estat abans consensuada amb el Govern i els Consells Insulars.

Igualment, s'insta l'Executiu a prendre les iniciatives, accions i mesures que siguin necessàries per evitar l'aplicació de la mesura anunciada pel Ministeri de Foment espanyol, referent a la limitació del descompte de resident per als grups.

El diputat socialista Damià Borràs ha criticat que «no hi ha cap motiu ni necessitat de rompre el consens social i polític de més de 30 anys sobre el descompte de residents». En aquest sentit, ha explicat que ara «es veu en perill després que Rajoy hagi baixat en deu milions d'euros la partida per aquesta bonificació o hagi anunciat la intenció del seu govern d'eliminar-ho per als grups». Per aquest motiu, durant la seva intervenció, Borràs ha lamentat que el Govern espanyol «no ens considera dignes d'un millor finançament i de tenir més inversió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.