Setmanari d'informació local - 138 anys

AAVV de Canamunt: «Els habitatges són per viure, no per especular»

10220
Membres de l'Associació de veïnats de Canamunt-Ciutat Antiga.

L'associació de veïnats de Canamunt-Ciutat Antiga ha insistit aquest dijous al Govern perquè inclogui en la modificació de la llei turística la prohibició del lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars, ja que consideren que aquestes «són per viure, no per comercialitzar». Des de l'associació de veïnats, Manel Domènech ha explicat que al gener presentaren al·legacions en les quals inclouen una esmena a la totalitat del projecte per mantenir «la prohibició en plurifamiliars i tornar a l'economia col·laborativa».

Segons ha dit, «una cosa és llogar una habitació de la casa on es viu», punt en el qual l'associació està d'acord i una altra cosa «és la especulació que s'està duent a terme en la qual s'està traient als inquilins per fer lloguer turístic». D'aquesta manera, ha dit que si es segueix per aquest camí i es «segueix expulsant als veïnats», Palma passarà a ser «una carcassa buida, un parc temàtic, similar a una pel·lícula de l'oest».

Aquest mateix dijous l'associació presenta un fulletó informatiu dirigit als veïnats del barri de Canamunt per informar-los sobre el contingut d'aquesta iniciativa legislativa, així com per declarar una oferta de lloguer turístic il·legal o clandestí. Cal destacar que les al·legacions presentades al gener van en contra de la comercialització d'estades turístiques en edificis d'habitatges plurifamiliars i demanen que no es dugui a terme aquesta legalització i liberalització per comercialitzar amb els habitatges.

Segons expressaren en el seu moment, els preocupa els canvis experimentats en els darrers anys al barri, així com en la resta de la ciutat, «on cada vegada és més difícil obtenir un lloguer a un preu raonable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.