Setmanari d'informació local - 138 anys

FELIB: «Els ajuntaments podran reinvertir fins el 2018 els més de 400 milions d’euros de superàvit»

10312

El president de la Federació d’Entitats Locals, Joan Carles Verd, explica que el Congrés aprovarà una esmena als pressuposts generals presentada per la FEMP per tal de desbloquejar la Llei Montoro; la proposta ja té el suport de PP, PSOE, Unidos Podemos i Ciudadanos.

«És qüestió de temps que els ajuntaments de les Balears puguin reinvertir en els seus municipis els 400 milions d’euros que per l’anomenada Llei Montoro no poden gastar. És el compromís de la la majoria dels grups parlamentaris en el Congrés i el Senat que ja han avançat que presentaran una esmena als pressuposts generals, a petició de la Federación Española Municipios y Provincias».

El màxim òrgan de representació municipal a nivell estatal ha presentat una proposta per poder reinvertir el superàvit de 2016 de les corporacions locals en un termini de dos anys, fins el 2018. L’esmena en qüestió vol modificar la Disposició Addicional 92 per tal que els consistoris puguin completar la tramitació i execució de les inversions que es realitzin amb el superàvit de 2016, el 2017 i 2018. «Es desbloquejaran els doblers dels ciutadans que finalment es podran reinvertir en el municipi en el seu propi benefici. Notaran la millora», explica el president de la Federació d’Entitats Locals (FELIB), Joan Carles Verd. «La reinversió dels estalvis permetrà millorar instal·lacions municipals i crear nous llocs de feina, fer noves contractacions», ha afegit.

A falta de conèixer la dada concreta de 2016, el superàvit dels ajuntaments de les Balears el 2015 sumava 400 milions d’euros. «Tenim els doblers però no els podem invertir», explica Verd. «Es resol una injustícia, que les administracions més complidores deixin de ser les més afectades per les retallades. A tot l’Estat el superàvit és de 7000 milions d’euros 2016».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.