Setmanari d'informació local - 138 anys

Tres denúncies enregistrades per LGTBIfòbia d'ençà de l'entrada en vigor de la llei

10388
Les Balears han enregistrat tres denúncies per LGTBIfòbia des que fa un any entrés en vigor la nova normativa impulsada pels grups parlamentaris.

Les Balears han enregistrat tres denúncies per LGTBIfòbia des que fa un any entrés en vigor la nova normativa impulsada pels grups parlamentaris MÉS per Mallorca, PSIB, Podem, MÉS per Menorca i GxF.

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha assegurat que s'està «d'enhorabona, ja que estan sortint efectes positius de la llei per eradicar-ho». Sobre el nombre de denúncies, Camargo ha defensat que «no és un símptoma de desconeixement de la normativa, sinó que estam eradicant aquestes actituds a les Balears». Precisament, la portaveu de Podem ha afegit que desitgen que l'any que ve la LGTBIfòbia «quedi esborrada del panorama illenc». Per això, ha afegit, «és imprescindible fer pedagogia perquè les actituds de tolerància siguin les que imperin i no les d'odi».

Vaga de netejadores

D'altra banda, Camargo ha demanat a Aena que segueixi el mateix exemple que el Servei de Salut (Ib-Salut) i que retiri la concessió a l'empresa de neteja que actualment ofereix els seus serveis a l'Aeroport d'Eivissa. En aquest sentit, ha recordat que a l'Hospital Son Llàtzer s'estaven duent a terme «pràctiques laborals salvatges». «Pensam que no pagar a les treballadores de l'hospital, que havien d’aconseguir els seus ingressos netejant pisos, és terrorisme empresarial», ha dit.

«
Perquè això no sigui així, Salut va acabar amb el contracte i això és el mateix que nosaltres demanam a Aena amb les treballadores de l'Aeroport, que tengui en compte la dignitat de les persones que treballen netejant», ha sentenciat la portaveu de Podem en el Parlament. Igualment, Camargo ha mostrat el seu desig que Aena «sigui pública i que es pugui recuperar part de la gestió pública que es va perdre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.