Setmanari d'informació local - 138 anys

EU denuncia el col·lapse de les urgències als hospitals públics de Mallorca

10398

Segons ha denunciat Esquerra Unida, aquest dimecres dia 17 de maig, l'hospital de Son Espases ha viscut una situació de col·lapse total a la seva secció d'urgències. Segons ha denunciat el Sindicat de Tècnics d’Infermeria, «hi havia un total de 146 pacients a l’àrea d’urgències d’aquest hospital, dels quals 64 ja estaven diagnosticats i esperaven la disponibilitat de llits, mentre altres pacients portaven més de 2 dies a urgències i que en un espai previst per a 12 lliteres, se n’amuntegaven 27».

«Les imatges que s’han difós són realment esfereïdores. És una situació inacceptable i suposa una manca d’atenció molt important, a banda d'unes molèsties greus per als malalts i per a les seves famílies, al mateix temps que dificulten en gran manera la tasca dels professionals sanitaris».

Aquest col·lapse es produeix sense que hi hagi caps situació sanitària excepcional, com podria ser una epidèmia de grip, i el nombre d’ingressos es pot situar dins la normalitat. Des d'EU expliquen que és «difícil comprendre com s’ha pogut arribar a aquesta situació, que ha de tenir més d’una causa i que demostra deficiències importants en el funcionament de la sanitat pública». A més a més,segons ells no hi ha cap dubte que una de les causes és el desviament de malalts des de l’hospital de Son Llàtzer al de Son Espases.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha mostrat la seva indignació per aquesta situació i ha exigit solucions immediates a la Conselleria de Sanitat, posant en funcionament tots els recursos sanitaris disponibles, assegurant la disponibilitat de llits d’hospitalització per als malalts diagnosticats i reforçant els serveis d’urgències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.