Setmanari d'informació local - 138 anys

Amanda Badillo: «A les festes populars no tot s'hi val»

10416
Amanda Badillo i Joan Farrés als estudis d'Ona Mediterrània.

Aquest dijous l'activista Amanda Badillo ha visitat els estudis d'Ona Mediterrània per fer un repàs a l'actualitat en clau feminista al programa la Vila del Pingüí. Amanda ha destacat la polèmica 'operació bikini' que cada any és un tema d'actualitat en aquestes dates i ha expressat la seva crítica envers aquesta «submissió» dels cossos a un cànon estètic a mesura que s'apropa la temporada de sol i platja.

Badillo ha criticat que és el mateix cànon que vol fer a les dones «petites, dòcils i guapes» i ha reivindicat el dret de les dones a decidir, ara que ve l'estiu, si opten per depilar-se o no. Sobre 'l'operació bikini', Badillo ha alertat sobre els possibles efectes negatius que pot suposar per a la salut, ja que, segons ha explicat, a causa de la pressió, moltes persones pretenen aprimar-se molt en molt poc temps i, per tant, realitzen dietes molt estrictes o exercicis físics molt forçats que són perjudicials per a la salut. Així mateix, també ha posat en el punt de mira les malalties de trastorns alimentaris i ha mencionat les tesis de l'activista feminista, Naomi Wolf qui relaciona directament aquests tipus de trastorns alimentaris amb el patriarcat. Així ha lamentat que el 95% de les persones que sofreixen aquestes paties són dones i el desenvolupament de les mateixes és a causa de les pressions estètiques imposades pel patriarcat.


D'altra banda, Badillo ha analitzat l'agressió sexual que ha tengut lloc aquest passat dilluns al Firó de Sóller per part d'un grup de joves que agrediren a una al·lota amb tocaments durant el festeig. En aquest sentit, l'activista ha assenyalat que és important que aquest debat sigui latent, ja que aquests darrers anys s'han denunciat diferents casos d'assetjament sexual durant festejos tant a l'Estat espanyol (San Fermín), com a les Balears (especialment durant les festes de Sant Joan a Ciutadella). Badillo ha recalcat que de festa «no tot val» i que, en referència al Firó de Sóller, el fet que els «sarraïns» vagin pintant de negre a les al·lotes «sí o sí», no ha de servir d'excusa per ficar la mà per dins l'escot ni «refregar-se».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.