Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones ‘inauguren’ el 'Carril Guiri' per protestar contra l’allau de turisme a Palma

10458
Més de 200 persones han inaugurat el ‘Carril Guiri’. | dBalears

L'Assemblea 'Ciutat per a qui l'habita, no per a qui la visita' ha congregat aquest dissabte més de 200 persones per inaugurar el ‘Carril Guiri’, per tal de protestar per la «turistificació» del centre de Palma i mostrar el seu rebuig a l'oferta il·legal de lloguer vacacional a la capital balear.

Els participants en la protesta, que anaven abillats com a turistes -maleta en mà, barret i ulleres de sol-, han criticat la proliferació de pisos turístics a Palma que està provocant el desplaçament involuntari dels veïns dels seus barris i han denunciat la saturació dels serveis públics com una de les conseqüències de la massificació turística.

Una de les integrants de l'Assemblea 'Ciutat per a qui l'habita' María Bover ha aclarit que «no estan en contra dels turistes, sinó del desplaçament dels residents per l'encariment de l'habitatge, que fa que els barris acabin buits de palmesans», ha criticat.

«Volem que el Govern sigui conscient i s'impliqui en aquest tema perquè l'espai de les Illes és limitat», ha reclamat.

«Jo defenso la meva salut, la meva terra i la meva manera de viure, que s'ha perdut», ha lamentat una altra de les manifestants, Magdalena Barceló.

«Jo no tinc cotxe i tinc seriosos problemes per arribar al centre de Palma en transport públic, perquè els autobusos estan plens de turistes», la declarat.

«El lloguer vacacional és terrible. Cada vegada som més pobres, això no és sostenible. Això no és la gallina dels ous d'or que ens fan creure. La gallina ha dit prou», ha afegit.

Catàstrofe

La concentració ha tingut lloc a la plaça de Cort i els manifestants han discorregut posteriorment pel centre de Palma per reivindicar el dret a gaudir de la ciutat dels seus habitants i reclamar als responsables polítics que posin fre a la «catàstrofe que s'està donant a la ciutat».

El manifest de la protesta critica la «urbanització massiva de Mallorca» i apunta a «la indústria turística com la principal responsable de la destrucció de la illa i que està generant en una desigualtat social».

El manifest assenyala que la «acció política» de l'Assemblea «anirà orientada a la mobilització i la conscienciació social» i conclou fent una crida «a l'acte-organització per recuperar la ciutat de les mans del colonialisme turístic i dels seus agents invasors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.