Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell recupera Clara Hammerl per «viure els espais públics des d'una perspectiva no androcèntrica»

10510
El Consell recupera Clara Hammerl per «viure i veure els espais públics des d’una perspectiva no androcèntrica».

El Consell ha presentat aquest dilluns el programa d'actes i activitats entorn de l'Any de Clara Hammerl amb la col·laboració de l'Ajuntament de Pollença i Caixa Colonya. Es tracta de la segona dona que la institució insular reivindica i vol recuperar de l'oblit dins de la campanya 'Mallorca té nom de dona'.

Aquest dimarts tendrà lloc una de les primeres activitats entorn de Clara 
Hammerl, la projecció del documental coproduït per IB3 i MNStudios dins del programa Desconeguts, 'Clara Hammerl. El lideratge d'una dona', a les 19.15 hores al Cinema Ciutat de Palma, segons ha informat el Consell.

Hammerl, va ser una pionera. La primera dona que va dirigir una entitat bancària en el marc de l'Estat espanyol i directora d'una escola d'ensenyament que havia quedat oblidada. El fet de ser dona i influir en un món d'homes, va jugar en contra seva i la seva memòria. A la presentació de la programació d'activitats de l'Any de Clara Hammerl han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència; Jesús Jurado; la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón; el batle de Pollença, Miquel Ángel March i el responsable de Relacions Institucionals i Estalvi Ètic de Colonya Caixa d'Estalvis de Pollença, Juan José Caldés.

El Consell de Mallorca a través de la Direcció insular d'Igualtat té molt clar que vol recuperar moltes d'aquestes històries. «És important que recuperem models de dones positius pels nostres joves on mirar-se, dones que han aportat molt a l'illa de Mallorca i que mereixen un reconeixement», ha recalcat Jesús Jurado.

A més del documental i el llibre biogràfic que es va presentar al març a càrrec de l'historiador Pere Sales; el Consell, l'Ajuntament de Pollença, i Caixa 
Colonya han presentat una sèrie d'actes que és durant a cap durant el 2017 gràcies a la col·laboració de les 3 institucions. Entre les activitats preparades, s'oferiran dues taules rodones: Una sobre educació i les escoles republicanes el 4 de juliol 'Clara Hammerl i Rosa Sensat' i per a octubre una taula rodona sobre dones emprenedores on aquestes exposaran la seva experiència professional.



Es preveu la presentació d'un bust de Clara 
Hammerl a la seva terra d'acolliment, Pollença, que el Consell ha encarregat a l'escultora pollencina Georgina Gamundi.

Per a la tardor, també es presentarà un recorregut per llocs clau i emblemàtics en la història de 
Hammerl; un cicle de micro teatre al voltant de la seva persona i un còmic que en aquest moment ja està preparant la il·lustradora Nivola Uyà.

Així, amb 'Mallorca té nom de dona', la Direcció insular d'Igualtat vol impulsar polítiques per donar visibilitat a l'aportació, sovint menyspreada o oblidada, de les dones en els diferents àmbits socials (ciències, arts, treball, economia, esport, etc.), i sensibilitzar a la societat civil i les institucions reconeixent la importància de la feina de les dones i del seu lloc en la societat. «El que no es nomena, no existeix. Aquests actes conviden a viure i veure els espais públics des d'una perspectiva no androcèntrica», postil·la el Consell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.