Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Volem una ciutat millor per als nostres nins i nines»

10656
MÉS per Palma ha organitzat la trobada “La Ciutat dels Infants”. | MÉS per Palma

Les ciutats no es poden planificar al marge de les necessitats dels infants. Per això, MÉS per Palma ha organitzat aquest dissabte la trobada “La Ciutat dels Infants” per defensar la millora de la qualitat de vida dels nins i nines, «potenciant el seu creixement i la seva participació en la vida de la ciutat, i sempre que sigui possible, des del si de les famílies o de l’escola».

La jornada s’ha celebrat a la plaça de Santa Pagesa i hi han participat els regidors de MÉS per Palma, Antoni Noguera, Neus Truyol, i Mercè Borràs, a més de ciutadans de totes les edats. El portaveu de l’assemblea, Antoni Noguera, ha insistit que cal que Palma «sigui una ciutat millor per a tothom, sobretot per als nostres nins i nines, i assegurar que esdevingui un espai de convivència tranquil i segur».

Noguera ha volgut destacar algunes actuacions que s’han fet des de Cort per millorar la vida dels infants i per donar-los cabuda en la política municipal com el projecte Jane’s Walk Ciutat Escola, una iniciativa per donar veu als adolescents i fomentar la seva participació i l’esperit crític sobre l’urbanisme; l’oferta cultural d’espectacles juvenils i infantils, “Tot i molt”; els nous corredors escolars i l’adequació d’alguns carrers, passos i vies per facilitar el trànsit a les famílies; l’augment dels ajuts en beques de menjador i escoles d’estiu perquè infants i joves puguin gaudir dels millors serveis durant les vacances escolars, així com l’impuls de l’educació ambiental a les escoles i les visites de més de 500 joves al Parc Nacional de Cabrera, entre d’altres actuacions.  

Educació ambiental

Precisament, durant la trobada s’han dut a terme activitats d’educació ambiental per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. A més, l’organització ecosobiranista ha editat un fulletó dirigit als infants que recull informació municipal sobre les actuacions en qüestions de medi ambient a l’Ajuntament: l’estrena dels nous contenidors per millorar la neteja i el reciclatge de la ciutat, la importància de preservar neta la zona verda del Carnatge, l’impuls dels punts verds de Ciutat, el nou camió de reciclatge i que “Tira’m els trastos” cada dia en una barriada o poble de Palma. En aquest sentit, la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, ha insistit que «la implicació dels infants és imprescindible per aconseguir que Palma sigui una ciutat més neta, verda i sostenible». «Activitats com les que aquest dissabte duim a terme serveixen per passar-nos-ho bé i aprendre, alhora, de quina manera podem viure en un món millor», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.