Setmanari d'informació local - 138 anys

Camargo: «Encara trobam gent com Pericay que defensa que en els dos bàndols hi havia demòcrates»

10730

La portaveu de Podem, Laura Camargo, s'ha referit així a les declaracions fetes pel líder del partit Ciudadanos a les Balears, Xavier Pericay, qui va afirmar que «en els dos bàndols de la Guerra Civil espanyola hi havia demòcrates».

Aquestes declaracions de Pericay responen a la presa en consideració d'aquest dimarts de la Proposició de Llei de Memòria Democràtica presentada pel PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca. La proposta sortirà endavant sense el suport del PP i de Ciudadanos.

Camargo ha explicat que Ciudadanos «ha demostrat la necessitat d’aquesta llei». «Ens demanem com és possible pensar que hi ha demòcrates dins un bàndol que va donar un cop d’Estat i que va provocar una dictadura durant tantes dècades al nostre país», s’ha sorprès la diputada.

«Va creure que hi havia demòcrates en aquestes famílies del Règim, entre els falangistes, els colpistes, els fonamentalistes religiosos, i ens demanem com és possible que Pericay hagi llegit llibres d’història en què es pugi justificar que aquestes persones que varen donar suport a una dictadura sanguinolenta i terrible hi podien haver persones demòcrate»s, ha afegit.

Així, la portaveu de Podem ha defensat la necessitat d'aquesta Llei de Memòria Democràtica «perquè encara hi ha gent que defensa coses com aquestes i esperam que avui el tràmit es passi amb èxit i sigui molt prest una realitat per a totes les illes com ja ho és la Llei de persones desaparegudes», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.