Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol confirma que tornarà a optar a dirigir el PSIB

11030

L'actual secretària general del PSIB i presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest divendres en el Consell Polític dels socialistes la seva candidatura per «seguir liderant i consolidant el canvi».

Segons el calendari per al XIII Congrés dels Socialistes de les Illes que el Consell ha aprovat aquest divendres, la votació a la Secretaria General tindrà lloc el 16 de juliol.

El Consell ha començat amb un homenatge a la que va ser presidenta del Parlament, Aina Rado, i a Paco Ferrer, històric militant socialista de les Illes, tots dos morts aquest any.

A més d'anunciar la seva candidatura, Armengol ha fet balanç del seu mandat i ha qualificat aquest congrés com «una altra oportunitat per tornar a posar el partit a punt, una oportunitat de qüestionar, debatre i millorar el projecte polític que està funcionant a les illes», la qual cosa es farà amb una ponència marc que aprovarà el mateix congrés una vegada s'hagin debatut les esmenes i aportacions de la militància.

«La nostra militància espera de nosaltres altura de mires i que siguem capaces de fer uns congressos d'unitat, lideratge i propostes valentes pel present i el futur de les nostres illes», ha recalcat.

Armengol ha recordat que el mandat que ara acaba «va començar amb una oposició molt dura a les polítiques de retallades del PP». «Aprofitem per obrir el partit a la societat amb unes primàries obertes a tots per triar la candidatura a les eleccions autonòmiques i amb una Conferència Política també oberta per pactar amb la ciutadania les polítiques que necessita Balears», ha apuntat.

Al congrés participaran més de 300 delegats de totes les illes, entre militants del partit, de Joventuts Socialistes de Balears i de les organitzacions sectorials, a més dels membres de l'actual Comissió Executiva i del Consell Polític i observadors -per la qual cosa, en total, participaran més de 400 persones en el procés congressual.

Calendari

El termini per a presentació de precandidatures a la secretaria general serà entre el 19 i el 20 de juny; i del 21 al 30 del mateix mes estarà obert el termini per a la recollida d'avals dels precandidats -requereixen l'aval del 5% del cos electoral-.

Durant aquest període, del 21 al 30 de juny se celebraran les assemblees de les agrupacions locals, que hauran de triar els delegats que assistiran al congrés, a més de presentar les esmenes que considerin a la ponència marc.

El 30 de juny es proclamaran provisionalment les candidatures i, després d'uns dies habilitats per a reclamacions, si escau, el 4 de juliol es farà la proclamació definitiva de les candidatures que reuneixin els requisits. Entre els dies 5 i 14 de juliol tindrà lloc la campanya informativa i el 16 de juliol es procedirà a la votació per triar al nou secretari general que serà proclamat el 20 del mateix mes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.