Setmanari d'informació local - 138 anys

Reus: «Les Balears tenen competència respecte al patiment i sacrifici dels animals»

11170

El grup parlamentari MÉS per Mallorca ha manifestat aquest dilluns que les Balears «tenen competència» en allò que afecta «al patiment i sacrifici» dels toros pel que és «partidari» de mantenir el gruix del text de la llei de 'toros a la balear', malgrat l'avís del Govern espanyol que alguns dels seus articles poden ser inconstitucionals.

En roda de premsa, el diputat d'aquesta formació, Antoni Reus, ha dit que considera que no s'ha de modificar el contingut d'aquesta normativa «en allò que afecta al sofriment i sacrifici» dels animals perquè les Balears tenen competència.

«Entenem que la llei s'adapta a sentències del Tribunal Constitucional (TC)», ha dit Reus, per després afegir: «L'informe de l'Estat fa referència a temes que ells interpreten en l'àmbit de la cultura però obvia que tenim competències en el benestar animal i en la regulació d'activitats».

Respecte al fet que el Govern no s'hagi pronunciat respecte a aquesta llei -un tema de tràmit opcional-, Reus ha dit que el silenci administratiu s'interpreta com a «positiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.