Setmanari d'informació local - 138 anys

A partir de l’any que ve es podrà utilitzar la targeta ciutadana per al metro

11215

El Govern i l'Ajuntament de Palma han iniciat el procés cap a la integració tarifària entre bus interurbà, tren i EMT, de manera que, en una primera fase, es podrà utilitzar a partir del 2018 la targeta ciutadana per agafar el metro. L'objectiu de la integració és facilitar la possibilitat d'intercanviar de manera de transport utilitzant les targetes actuals, la ciutadana i la intermodal -la targeta del TIB- que es mantendran, segons han explicat.

Concretament, es permetrà utilitzar la línia de metro M1 entre l'Estació Intermodal i la UIB i el bus de l'EMT amb la targeta ciutadana, a fi que la línia M1 passi a formar part de la xarxa urbana del transport públic a la ciutat. D'aquesta manera, l'usuari no haurà de pagar un nou bitllet, sinó que, tal com ja preveu la targeta ciutadana, quan canviï d'un mitjà a l'un altre contarà com un transbord, sempre que es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta.

Segona fase
La segona fase començarà el 2019 i consistirà a facilitar l'ús de la targeta intermodal dins dels busos de l'EMT amb l'objectiu de facilitar els viatges combinats entre TIB i EMT, amb transbord gratuït o amb un mínim cost d'un transport a l'un altre que s'ha de definir.

L'usuari podrà començar el seu viatge al tren o bus interurbà i transbordar a l'EMT quan arribi a Palma o fer-ho al revés, començar el viatge des de Palma per anar a qualsevol municipi de la resta de l'Illa, sense haver de comprar ni pagar dos bitllets diferents.

Les dues targetes es podran utilitzar en els traslladats dins de Palma en els busos de l'EMT i al metro de la UIB. En canvi, per als trajectes interurbans sempre s'haurà d'utilitzar la targeta intermodal.

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha destacat que aquest procés d'integració «era una aposta imprescindible per completar el nou model de transport». «La integració de la qual ja hi ha un full de ruta definit, se suma a l'electrificació de tota la xarxa ferroviària i a nou serveis d'autobús com l'Aerotib o el nou model d'accessos a espais naturals», ha afegit.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que es tracta «d'un dia històric» i ha defensat que «l'aposta per la mobilitat sostenible és incontestable».

«El transport públic ha d'estar més integrat perquè ha de fer front al cotxe privat. Fins ara, els dos sistemes públics de transport vivien d'esquena, això ara començarà a canviar», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.