Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort impulsa una guia per combatre i erradicar el racisme i la xenofòbia

11223

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, ha presentat aquest dimarts la guia 'STOP Racisme' per combatre els casos de racisme i xenofòbia a la capital.

La guia tendrà només format digital i estarà penjada al web de l'àrea
Es tracta d'un instrument per «detectar els casos de racisme i xenofòbia que es produeixen en qualsevol àmbit, atendre de forma efectiva a les persones víctimes de racisme i xenofòbia i sensibilitzar a la ciutadania per avançar cap a una societat intercultural que respongui als reptes de la diversitat d'una forma dialogant, constructiva i inclusiva», segons ha explicat el regidor.

Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament, prové del treball de la Xarxa 'Stop Racisme', integrada per 22 entitats i serveis socials que treballen en l'atenció o la sensibilització, així com de les Jornades 'Stop Racisme'. Segons l'Ajuntament, aquesta classe de casos «es donen en gairebé tots els àmbits socials» i el «silenci» i la «desatenció» contribueixen a «invisibilitzar-los i banalitzar-los».

Segons les dades que ha proporcionat Molina, s'estima que un 90 per cent de les agressions racistes o xenòfobes no es denuncien, per la manca de confiança, el desconeixement dels drets i el desconeixement dels serveis.

Per això, l'Ajuntament edita aquesta guia per donar «eines» a la ciutadania per «contribuir a eradicar aquesta xacra». El regidor ha explicat que l'atenció específica del racisme i la xenofòbia tant a Palma com en el conjunt de les Balears «es troba en un moment incipient» i «cal donar a conèixer el treball que s'està fent i els serveis que tenen incorporada la lluita contra el racisme i la xenofòbia entre les seves funcions».

La tècnica del departament d'Igualtat de l'Ajuntament, Antònia Amengual, ha afegit que «la guia és un instrument obert, dinàmic i participatiu que s'ha d'anar ampliant amb les aportacions d'entitats i ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.