Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes en Acció: «Tots els ciutadans de les Balears respiren aire contaminat»

11263

L'associació Ecologistes en Acció assegura que els nivells de contaminació de l'aire a les Balears estan per sobre dels índexs màxims recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) arreu del territori.

«El canvi climàtic, l’augment de cotxes, el frau en les emissions dels automòbils i l'aposta per les energies brutes en detriment de les renovables, entre les causes d'un problema que afecta la salut de la ciutadania, però també els cultius, boscs i espais naturals», ha indicat l'organització.

Les dades referides a les Balears de «l’Informe de qualitat de l'aire 2016» d'Ecologistes en Acció procedeixen d'una vintena d'estacions oficials de mesura i posen de manifest que l'any passat es reduïren a les Illes els nivells de partícules en suspensió, diòxid de nitrogen, ozó troposfèric i diòxid de sofre.

Encara que depassen els estàndards recomanats per l'OMS, els nivells de contaminació de l'aire de les Balears estan dins dels marges legals excepte per als 150.000 residents a Eivissa ciutat i en els municipis de la Serra de Tramuntana, destaca l'Associació.

«
L'ozó troposfèric és el contaminant que presenta una major extensió i afecció a la població, amb uns nivells que es mantenen estacionaris o fins i tot en alça», precisa l'entitat, que ho atribueix a l'efecte del canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.