Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments incrementen en sis milions d’euros el pressupost

11339
Verd i la resta de representats institucionals durant la signatura del conveni. | FELIB

La FELIB ha anunciat aquest dissabte que les partides pressupostàries dels ajuntaments es veuran augmentades. A més, l’entitat ha aprovat un canvi perquè el repartiment del fons entre ajuntaments sigui més equitatiu. Artà i Campos rebran més doblers per protecció del litoral, i Alaró i Bunyola per protecció de territori. 

«És una de les grans fites que celebram des de la FELIB, tornar a un pressupost similar al que teníem abans de la crisi econòmica», ha declarat el president de la federació, Joan Carles Verd. El pressupost pel Fons de Cooperació Local, que són els doblers que el Govern destina anualment als municipis, incrementarà la seva partida fins a sis milions d’euros, de forma progressiva, fins a l’any 2020, una xifra que torna al nivell precrisis econòmica. 

Les aportacions que la FELIB ha negociat amb el Govern s’incrementen en mig milió d’euros per 2017 on sumen un total de 12,5 milions i augmentaran en dos milions d’euros addicionals anuals entre 2018 i 2020, quan el Govern pressupostarà 18,5 milions a repartir entre els municipis de les illes.

Repartiment equitatiu

Els criteris del repartiment, aprovats en el Consell General de la FELIB, s’han modificat per ser més equitatius i eliminar greuges. «Hem afegit nous criteris com són el de protecció de litoral segons número de places hoteleres i metres de costa que atorgarà un increment de pressupost a Artà i Campos, o la protecció del territori a municipis que tenguin més d’un 65% de terreny protegit i menys de vuit mil habitants que afecta especialment a Alaró i Bunyola», ha explicat Verd.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.