Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort sanciona els llums situats a l'antiga fàbrica ILMA

11425

L'Ajuntament de Palma ha obert un expedient d'infracció per la instal·lació d'uns llums de neó en la xemeneia de l'antiga fàbrica d'Industrial Lletera de Mallorca (ILMA). Aquesta mesura és conseqüència d'una denúncia presentada per l'Associació per a la revitalització dels centres antics (ARCA) al mes de maig.

Segons informa ARCA, l'Ajuntament ha dut a terme una inspecció i ha determinat que no hi ha llicència per a les obres. Com ha indicat l'Associació, aquest és un element precatalogat que tenia una suspensió d'atorgament de llicència al moment en el qual es van dur a terme les obres.

L'Ajuntament ha comunicat a ARCA que obrirà un expedient sancionador. L'entitat considera que els fets són «molt greus», perquè es tracta d'un «element de valor cultural» que passarà a formar part del proper catàleg de patrimoni de Palma. A més, «s'han dut a terme unes obres sobre un ben cultural, sobre el qual hi havia una suspensió de llicència».

ARCA també ha criticat que la intervenció «provoca un impacte visual i paisatgístic des de gran distància». «No només és la xemeneia, sinó també l'edifici contigu, que provoca una agressió visual exagerada», i que fa malbé al paisatge del Coll d'en Rabassa. Per aquest motiu, «demanem que no es demori la retirada d'aquests elements d'il·luminació que fan malbé a un entorn d'alt valor agrícola», ha sol·licitat.

Segons ha recordat l'organisme, l'edifici de la factoria es va construir a la fi de l'estiu de 1940 i en 1998 va començar el procés de reconversió en l'actual complex industrial-comercial, per la qual cosa tot el seu recinte es va transformar. «L'esvelta xemeneia és l'únic vestigi que queda d'aquesta emblemàtica fàbrica», han lamentat des d'ARCA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.