Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB denuncia «presses, improvisació i arbitrarietats» a les oposicions

11599

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, denuncia que les oposicions a cossos docents s'han vist perjudicades per les «presses que la Conselleria ha imposat als tribunals amb la intenció d'acabar l'adjudicació de places el més aviat possible». Està previst que els docents que aprovin les oposicions sol·licitin plaça el 23 i 24 de juliol i després quedaria l'adjudicació de destí als interins.

«La instrucció d'acabar el més aviat possible i una mal aplicada 'sobirania' dels tribunals han ocasionat la majoria d'irregularitats denunciades», segons la UOB. Com a exemple, la UOB afirma que el temps per acabar la prova era «insuficient» i hi havia enunciats «incorrectes o confusos i sense indicar la puntuació», i en algun cas fins i tot l'«incompliment del propi reglament», que estableix que els funcionaris que opositen a noves especialitats han de fer unes proves diferents i al marge de la resta. A tot això, «cal afegir la inseguretat que suposa haver de preparar, per normativa estatal, uns temaris obsolets de més de vint anys d'antiguitat».

Des de la Unió Obrera Balear demanen també que es revisi el sistema de codi secret de la prova pràctica, «que podria no garantir l'anonimat ni evitar, en conseqüència, que determinats tribunals només aprovin tants aspirants com places disponibles, a fi d'estalviar-se baremar els altres». Pel que fa a l'exposició oral de la segona prova, de caràcter didàctic, els aspirants han quedat «indefensos» pel desconeixement dels criteris d'avaluació que aplicarien alguns tribunals, explica la UOB.

Així, reclamen una mesa sectorial urgent per tractar totes aquestes «incidències, tant per garantir els drets dels aspirants d'enguany com per evitar que les irregularitats es repeteixin en el futur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.