Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Polèmiques pintades en contra d'alguns consellers que han aprovat el desdoblament de Llucmajor a Campos

11661

Aquest dilluns han aparegut algunes pintades en contra dels qui han aprovat, definitivament, el projecte de desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos. La pintada que critica la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, és la que ha suscitat més reaccions a causa del seu to «masclista», segons han criticat diverses persones a través de les xarxes socials. D'altres, emperò, han defensat que, en els temps de Jaume Matas, era ben habitual veure pintades de «Matas, cabró, asfalta't un colló», entre d'altres. Així s'ha defensat la consellera a través de Facebook. 

La crítica i la discrepància les entenc i les accept, el que no entenc ni accept es l'atac personal i l'insult, i molt menys en l'entorn de convivència familiar, per molt que l'atacat sigui càrrec públic, hi ha línees vermelles que no podem acceptar que es traspassin, tot no val.

El desdoblament de Campos -Llucmajor es un dels projectes que des de fa anys defensam des del PSIB-PSOE. Ho defensam per necessari, i per seguretat, la configuració de la via la fa molt perillosa, i a més ve acompanyada per un alt Índex Mitjà de Densitat de trànsit (el segon més alt de Mallorca a una via convencional i quasi amb el mateix l'IMD que la carretera de Manacor).

Però també hem defensat que aquest desdoblament es fes amb seny, amb el menor consum de territori possible, i dic menor possible, perque una carretera consumeix territori, es inevitable, però es pot fer de moltes maneres, nosaltres hem triat la menys agressiva. Des de fa dos anys hem treballat de valent per tal de que aquest projecte sigui una realitat, però amb reducció dels impactes, i amb una major integració al seu entorn, l'impacte territorial es redueix en 190.000 m2 i 60.000 m2 d'asfalt, i hem assolit el pacte amb l'Ajuntament de Campos per la renúncia i supressió del pla de carreteres de la Ronda de Campos.

Defensar aquest projecte i allò que varem prometre als ciutadans, ha suposat que un grup de feixistes covards hagin traspassat una linea vermella, la d'arribar a l'insult contra Cosme Bonet fent pintades als carrers del seu poble.

La pintada dedicada al conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, als carrers del seu poble, tampoc ha passat per indiferent. Aquest dilluns, en un dels carrers del poble natal de Bonet, aparegué una pintada que titllava el conseller de «traïdor» per dur a terme l'execució del desdoblament que, segons ha defensat el mateix Bonet, «és una de les propostes que apareixia al programa electoral del seu partit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.