Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple del Consell rebutja definitivament protegir la Feixina

11859

El ple del Consell ha aprovat aquest dimarts la proposta de la Comissió de Patrimoni, que el passat divendres es va pronunciar en contra de protegir el monument de la Feixina i, per tant, no va considerar necessari declarar-lo Bé Catalogat. D’aquesta forma, durant una sessió extraordinària la institució insular s’ha pronunciat aquest dimarts en contra de protegir el monument al ‘Crucero Baleares’ i ha aprovat la proposta de la Comissió de Patrimoni.

Segons va explicar el passat divendres el president de la Comissió, Francesc Miralles, una vegada analitzats els informes tècnics, no es varen posar de ‘manifest els valors necessaris per a determinar la Feixina Bé Catalogat de les Balears’. Així mateix, va ssegurar que la catalogació o no del monument ‘no es fa en funció dels criteris ideològics, ni amb criteris juridico-administratius, sino de criteris tècnics, que defineixen els valors històrics i artístics del monument’.

Per altra banda, cal recordar que la Fiscalia ha obert diligències d’investigació per l’aprovació de l’expedient de demolició del monòlit feixista en commemoració de les víctimes del ‘Crucero Baleares’, conseqüència d’una denúncia presentada pel president de la Fundación Círculo Balear (FNCB), Jorge Campos. D’aquesta forma, està oberta la investigació penal per uns fets que, segons el Círculo Balear, pot constituir delictes de prevaricació i falsedat per vulnerar el Ple del Consell, en contra de protegir el monument de la Feixina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.