Setmanari d'informació local - 138 anys

El control de fondejos recol·loca 546 embarcacions fondejades damunt posidònia

11923

El servei de control de fondejos ha recol·locat en 15 dies un total de 546 embarcacions que estaven fondejades sobre posidònia a les Balears i ha realitzat 2.230 actuacions informatives, segons ha informat a Formentera el conseller de Medi ambient, Vicenç Vidal. El president del Consell, Jaume Ferrer, ha agraït que Vidal hagi triat la Formentera per presentar els primers resultats del servei «precisament perquè Formentera ha estat pionera en el tema de la protecció de la posidònia, que per a nosaltres és una prioritat».

Ferrer ha destacat que al seu moment ja va fer arribar al Govern una queixa formal del Consell, ja que es va demorar l'engegada del servei, encara que ha reconegut «entendre que els processos administratius de vegades no són tan ràpids com ens agradaria». Així mateix, ha valorat «l’enteniment que tenim amb el Govern perquè a mitjà termini, en dos o tres anys, Formentera pugui controlar els fondejos en tot el seu litoral». En aquest sentit, el president ha dit que «tots els esforços que fem són pocs per mantenir els fondejos regulats i limitats perquè la prioritat del Consell és el manteniment dels fons marins i la posidònia».

Amb aquest servei, 10 embarcacions per a totes les Illes assisteixen al fondeig d'embarcacions de grans eslores en zones sorrenques, principalment vaixells d'entre 15 i 110 metres. Així, s'han elaborat 45.000 fullets informatius en col·laboració amb Xarxa Elèctrica d'Espanya. Segons han informat, a les Pitiüses fins al 30 de setembre sis embarcacions realitzen aquesta labor i per primera vegada es presta servei en Cala Saona, passant per tot el Parc Natural de Ses Illetes fins a Es Caló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.