Setmanari d'informació local - 138 anys

APTUR-Balears exigeix un pacte d'Estat sobre lloguer vacacional

12115

APTUR-Balears ha exigit la convocatòria d’una mesa per a un Pacte d’Estat sobre lloguer vacacional, en la qual hi participin APTUR-Balears, PSIB, MÉS, PP, PI i Ciudadanos. L’associació considera que només amb un Pacte d’Estat es pot arribar a la redacció d’una nova llei, que neixi amb el consens suficient per proporcionar estabilitat al sector. 

Així, demanen un procés «veritablement participatiu, en el qual no només es convoqui al sector a reunions, sinó que es tenguin en compte les seves propostes. Haver ignorat l’opinió del sector és un dels motius que ha donat lloc a la situació actual. L’associació reclama als partits polítics que mostrin el seu suport als petits propietaris que volen, legítimament, dedicar-se al lloguer turístic, per davant de les pressions del sector hoteler».

Mentre es convoca la mesa per al Pacte d’Estat, APTUR-Balears dóna per bo que, tal i com s’ha aprovat la modificació de la Llei de Turisme, «el lloguer vacacional en habitatges plurifamiliars sí és legal». Tenint en compte les darreres declaracions del conseller de Turisme, en les quals assegura que amb l’articulat actual de la llei és impossible sancionar els propietaris que facin lloguer turístic en plurifamiliars, APTUR-Balears demana a Biel Barceló que faci explícita aquesta impossibilitat. «És responsabilitat de la conselleria aclarir aquesta qüestió de manera inequívoca, per garantir la seguretat jurídica i tranquil·litzar a milers de famílies que estan vivint aquests dies amb màxima preocupació», ha declarat Joan Miralles, president d'APTUR-Balears.

APTUR-Balears valora «amb escepticisme la proposta del conseller de Turisme d’esmenar les contradiccions de l’articulat amb un decret llei, i exigeix que aquesta modificació es faci de manera immediata, amb un acord real que permeti la seva posterior ratificació al Parlament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.