Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca no obrirà nous aparcaments a les platges per regular «la pressió humana»

12229

El Consell de Menorca ha descartat aquest divendres obrir nous aparcaments per a més vehicles a les zones que donen accés a les platges verges del sud de Ciutadella i ha defensat que la seva prioritat és l'aposta per la seva conservació. El Consell de Menorca respon així al PP de Ciutadella, que reclama que s'obrin més punts d'aparcament davant la situació de col·lapse que viuen els actuals: «Per aconseguir la protecció dels espais naturals de l'Illa és fonamental regular la pressió humana», han defensat des de l'equip de govern.

En aquest sentit, han recordat que les zones que donen accés a les platges de Macarella i cala en Turqueta són àrees naturals regulades pel Pla Especial d'ANEI del sud de Ciutadella, per la qual cosa, han denunciat que, la proposta del PP «va contra la voluntat de conservació i en detriment de l'oferiment d'una destinació turística de qualitat». Així mateix, des del Consell menorquí s'han reafirmat que el departament de Mobilitat continuarà treballant amb l'Ajuntament de Ciutadella i amb diferents cossos de seguretat en les accions programades per a la present temporada per millorar el servei d'informació i control a aquestes platges.

No obstant això, el Consell ja ha anunciat aquesta setmana que ha sol·licitat a la Direcció general de trànsit la possibilitat d'obrir un nou punt de control d'accés de vehicles davant la situació de col·lapse que es forma en el camí d'accés a aquestes platges. L'objectiu de la institució menorquina a llarg termini és modificar el Pla Especial de l'ANEI del sud de Ciutadella amb la intenció de poder implantar un servei d'autobusos llançadora des del centre de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.