Setmanari d'informació local - 138 anys

Hila preocupat per la «turismofòbia» a Palma

12451

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, ha mostrat la seva preocupació per «l'augment de turismofòbia» a la capital de les Balears i ha assegurat que és necessari «condemnar de manera contundent els atacs a turistes».

Així ho ha manifestat l'exbatle en una entrevista a Onda Cero, en la qual ha defensat que Palma és una ciutat «molt pacífica» malgrat que reconeix que hi ha un «brou de cultiu que va creixent en contra del turisme».

En aquest sentit, ha lamentat que hi hagi «oportunistes» que se sumin al que ell anomena «turismofòbia», «ja que dóna visibilitat». A més, ha reconegut que «hi ha un cert cansament de la població davant l'èxit que viu Palma» encara que ha recordat que els turistes «són sensibles a aquests missatges i volem que segueixin venint».

Respecte a l'actuació d'Arran, Hila ha defensat que no es varen prendre mesures abans, ja que en el Consistori no varen obtenir coneixement d'això. «Va ser la policia qui actuà i no ens varen cridar per informar, en ser un acte que al seu moment va passar desapercebut», ha dit.

Igualment, el regidor ha apostat per no actuar «amb tebiesa» enfront d'aquest tipus d'actes «per no generar dubtes i perquè sàpiguen que no són ben vists».

El també president de Comissió de Turisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha explicat que des de l'entitat estan tractant bàsicament la regulació del lloguer vocacional i la sostenibilitat turística.

«Estam abordant el debat del sostre turístic, amb la capacitat de cada destí per absorbir turistes perquè si al final es massifica, fa que al turista li deixi d'interessar aquest destí», ha assegurat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.