Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra de Mallorca insisteix en «rompre amb l’autonomisme per aconseguir l’autogestió»

12607

Esquerra Republicana ha assenyalat que aquests darrers dies hem pogut «tocar amb les mans la realitat que ens espera si els nostres governants continuen fent polítiques de caire autònomic». En aquest sentit expliquen que, per una banda, els ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes han vist com l’Estat espanyol «ens ha negat la proposta del nou sistema de finançament autonòmic, més ben conegut com a REB». «No tan sols ens han tancat la porta a qualsevol tipus de negociació, sinó que probablement hi sortirem perdent uns cent milions d’euros que és el que es preveu de rebaixa respecte de l’any passat si comparem aquests doblers amb el que Madrid ens tornarà enguany», han lamentat des d’Esquerra Republicana.

Per altra banda, les recents declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, «deixen clar que cap govern autonòmic, sigui del color que sigui, co-gestionarà l’aeroport de Son Sant Joan ni cap altre de les Illes». És per aquest motiu, asseveren, que Mateu Xurí, president d’Esquerra Mallorca «demana coratge als governants que aspiren a la construcció d’un nou estat per dur a terme les polítiques no autonomistes i de confrontació amb l’Estat espanyol necessàries», amb la finalitat de demostrar a la societat mallorquina «que fora d’aquest estat, la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes milloraria considerablement».

Xurí també respon a les declaracions de Biel Barceló, que es mostrava decebut amb Rajoy, «només pot estar decebut qui espera qualque cosa. Esquerra Republicana no espera res de Rajoy». Des d’Esquerra consideren que hem sentit «massa vegades» que la societat illenca «no està encara preparada per fer aquesta passa, però la veritat és que ha tingut molt poques oportunitats per demostrar el contrari». De fet, han recordat, «tots encara recordam la implicació de la gent contra la implantació del decret llei del TIL en temps de José Ramón Bauzá». Per tant, conclou Xurí, «ja és hora que els polítics agafem la davantera en qüestions de país, perquè estam segurs que la societat civil ens seguirà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.