Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient i Ibanat imposen de manera «imperativa» el castellà en les comunicacions entre les brigades

12721
Imatge d'arxiu d'un incendi estingit per l'Ibanat i la resta de serveis d'emergències. | Arxiu

Polèmica a l’Ibanat. Un grup de treballadors ha mostrat el seu «malestar» per l’ordre «imperativa» de fer servir la llengua castellà en les comunicacions entre les brigades i els serveis aeris d’extinció d’incendis. L’ordre, executada enguany, ha vengut per part de la Conselleria de Medi Ambient i la gerència de l’ens públic dirigits per MÉS.

Els treballadors consultants per dBalears, que volen mantenir el seu anonimat, han explicat que les comunicacions quotidianes entre les brigades, els mitjans aeris, etc., normalment es desenvolupaven en llengua catalana. Tan sols en el cas del foc d’Andratx de 2013 es va fer servir el castellà a causa de la participació de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Advertències

Segons els treballadors, els capatassos que es comuniquen normalment en català ja han rebut advertències telefòniques per canviar d’idioma. Es queixen, sobretot, del fet que el català,  que és llengua oficial de la Comunitat Autònoma, sigui relegat a un segon terme. A més, els que el dol més és la manera «imperativa» i taxativa amb que ha estat emesa l’ordre.          

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.