Setmanari d'informació local - 138 anys

Es recupera la població de milanes amb 115 parelles reproductores

12803

Els agents de Medi ambient han localitzat setze nous nius de milana en el que duim de 2017. En total han controlat 44 nius, antics o nous, en els quals hi ha hagut un mínim de 36 parelles. Respecte als nius nous, alguns corresponen a un canvi d'ubicació d'una parella i uns altres a parelles noves o no detectades fins enguany, segons ha informat la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat.

Estadísticament, i en comparació d'anys anteriors, la població mallorquina de milana pot situar-se per sobre de 85 parelles. La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca avalua que la població de les Balears (limitada a Mallorca i Menorca) és de més de 115 parelles reproductores, fet que indica que la recuperació d'aquesta espècie ha estat efectiva.

Amb la col·laboració entre el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i el Servei d'Agents de Medi ambient, i el suport material d'Endesa, un exemplar ha estat anellat (amb marca de lectura a distància) i equipat amb un emissor de seguiment per satèl·lit per al seu posterior alliberament aquest mateix dimecres.

Igualment, enguany s'han registrat dues o tres baixes per intoxicació (ús clandestí de verins o mort per raticides), que estan en curs de recerca, i la mort d'un exemplar en els aerogeneradors de Maó, a part de constatar molèsties en els nius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.