Setmanari d'informació local - 138 anys

Durán, sobre Sa Feixina: «Ha passat del capritx polític a l'obsessió malaltissa»

12943

La portaveu del grup municipal popular, Marga Durán, ha valorat positivament la suspensió cautelar de l'enderrocament de Sa Feixina, considerant que es tracta d'una mesura fonamental per evitar que es produeixi una situació de caràcter irreversible. Durán ha explicat que «és lògic que mentre es duu a terme la discussió sobre el futur del monument no es pugui iniciar el procediment de l'enderrocament del mateix, ja que de produir-se, no hauria tornada enrere».

Així mateix, la portaveu ha censurat que l'equip de govern «falsegi la realitat al·legant els informes de l'Ajuntament i del Consell avalen que el moment no té valor artístic ni patrimonial, quan va ser la pròpia ponència tècnica del Consell de Mallorca la que va votar a favor de la protecció del monòlit malgrat els informes ‘a mesura’ encarregats pel consistori».

En aquest sentit, Durán ha recordat que la mesura de suspensió cautelar que es va prendre el passat 21 d’agost, s'ha produït arran d'un recurs presentat per ARCA, associació que forma part de la ponència tècnica del Consell que va decidir protegir Sa Feixina, per la qual cosa ha qualificat de «molt greu» que «l’equip de govern esmenta per mantenir la seva decisió caciquil de derrocar el monòlit».

Per a Durán, l'enderrocament de Sa Feixina és ja «una qüestió personal» per a alguns membres de l'equip de govern, a més de ser una decisió que «ha tornat a generar tensions internes i ha posat de manifest la fragilitat del Pacte de Cort», assegura Durán, en relació al fet que el PSOE no hagi volgut participar amb la seva signatura en els acords ara paralitzat pel Jutjat.

«Si ARCA, la Real Acadèmia de Belles arts i fins l’UNESCO, a través del seu organisme depenent ICOMOS, han manifestat el seu interès en la preservació de Sa Feixina, què porta a Cort voler esbucar-la?» s'ha preguntat Durán, per qui queda patent que la postura del Pacte «ha passat del simple capritx polític a l'obsessió més visceral i malaltissa, contra tota lògica i contra tots els col·lectius».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.