Setmanari d'informació local - 138 anys

Emaya reforça la neteja de Palma

12971

Emaya reforça la neteja amb aigua en 13 barris de Palma des del passat 7 de juliol amb l'objectiu de realitzar una neteja més a fons amb vehicles cisterna dotats amb mànegues. Segons ha explicat en un comunicat l'empresa pública, ocasionalment, depenent de les característiques de la via, s'utilitzen també escombradores tipus 'hidro', dotades de mànegues d'aigua i amb major maniobrabilitat per treballar als carrers més estrets.

D'aquesta manera, han assegurat, es realitza una neteja amb aigua en profunditat de la superfície pavimentada i s'aconsegueix un nivell de neteja superior a la realitzada manualment o amb escombradores que no estan dotades de sistemes d'aplicació d'aigua. En les tasques participen diàriament dos equips als matins i altres dos al capvespre, formats pel conductor, un operari i el propi vehicle cisterna. Aquests recursos se sumen a la neteja ordinària que es realitza amb tres equips als matins.

Aquestes actuacions s'han dut a terme concretament en alguns carrers dels barris de Son Cotoner, Son Dameto, Es Fortí, Son Espanyolet, Camp den Serralta, Santa Catalina, Es Jonquet, Son Armadans, Camp Redó, Cas Capiscol, Plaça de Toros, Bons Aires i Arxiduc.

Quatre milions invertits

Emaya porta invertits més de quatre milions d'euros a renovar i multiplicar per quatre els equips disponibles per a la neteja amb aigua atès que els recursos disponible a Palma eren «inferiors al que es considera òptim». «A més, molts dels equips existents no estan disponibles la major part dels dies ja que es tracta d'equips molt vells que sofreixen múltiples avaries, algunes de llarga durada», han assenyalat.

L'empresa pública disposa actualment, aptes per al servei, de set escombradores 'hidro', tres vehicles cisterna i sis furgons amb equips a pressió.

Amb les inversions i adjudicacions realitzades recentment, al llarg de les properes setmanes i fins a principis del proper any es multiplicarà per quatre la disponibilitat de vehicles de neteja amb aigua. Els nous vehicles seran en alguns casos de funcionament amb gas, més eficients energèticament, de menor consum i menys contaminants, que a més són més silenciosos pel que provocaran menys molèsties als ciutadans.

En concret, s'incorporaran a la flota de l'empresa pública 21 noves escombradores 'Hidro' (es passarà de 7 a 28); se n'han adquirit sis (passant de 3 a 9 equips) i s'han comprat 11 nous equips a pressió (3 disponibles en 14).

En total, encara que les xifres de retirada de vehicles vells no són definitives, els 13 vehicles aptes per als serveis actuals passaran a 51 equips (48 disponibles de forma habitual) per realitzar neteja amb aigua a la ciutat. La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha destacat la importància d'aquesta inversió, i també de l'actuació de reforç d'aquest estiu, per millorar el servei de neteja que es dóna als barris de Palma, «que sovint han sofert una situació de dèficit de dotació». «El nostre objectiu és estendre la cobertura del tractament amb aigua als barris, ara amb aquesta actuació de reforç d'estiu i a tenir la nova maquinària de forma regular i periòdica», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.