Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià i Salou consoliden la seva germanor amb la Regata Rei en Jaume

12979

La Regata Rei en Jaume, organitzada des de 1986 pel Club Nàutic Santa Ponça, el CN Salou, i que compta amb la col·laboració de Port Adriano, Port Tarraco i els ajuntaments de Calvià i el municipi català, s'ha convertit en una de les poques competicions d'altura que es mantenen en el calendari estatal.

El batle de l'Ajuntament de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha destacat a la presentació que aquesta competició uneix la història, l'esport, la tradició i la cultura i que és el seu deure seguir col·laborant amb els clubs de Santa Ponça i Salou perquè «amb la seva iniciativa i perseverança continuï aquesta regata».

El conseller delegat de Promoció Turística de l'Ajuntament de Salou, Benet Presas, també present, ha assenyalat que «donar continuïtat a una regata durant 31 anys no és gens fàcil» i alhora ha recordat que la flota del Rei en Jaume «va partir de Salou en ser el port més meridional de Catalunya».

Les embarcacions participants cobriran la ruta de 110 milles de distància que separa les localitats de Salou i Santa Ponça recreant l'itinerari que, el 1229, va conduir Jaume I fins a l'illa de Pantaleu, primer, per arribar després a la costa mallorquina i iniciar la conquesta.

El desenvolupament de la regata es podrà seguir en directe a través de la pàgina web del Club Nàutic de Santa Ponça, www.cnsp.es, gràcies al sistema de sailing-tracking que dota de dispositius GPS a totes les embarcacions participants perquè emetin un senyal constant durant tota la travessia garantint així una major seguretat durant el recorregut.

Un programa molt complet

El programa esportiu de la regata arrencarà el dijous, 7 de setembre, amb la reunió de patrons i el sopar de benvinguda als participants al CN de Salou. Divendres, 8 de setembre, els vaixells participants es concentraran a la badia de la localitat catalana, des d'on està prevista la sortida a les 10 hores. La flota navegarà durant tot el dia i la nit fins a aconseguir l'illa de la Dragonera on s'ha fixat la línia oficial d'arribada, recordant també el moment històric en què la flota de Jaume I va desembarcar a l'illot de Pantaleu abans de l'assalt definitiu a Mallorca. Els vaixells participants disposaran amarratge gratuït en els clubs i marines que promouen l'organització de la cita.

La cerimònia de lliurament de trofeus tindrà lloc la nit del dissabte, 9 de setembre, en el transcurs del sopar de comiat que s'oferirà als participants al CN Santa Ponça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.