Setmanari d'informació local - 138 anys

Escorca reclama al Govern que s'ocupi de la neteja del Torrent de Pareis

12995

El batle d'Escorca, Antoni Solivellas, ha exigit a la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca que s'ocupi de la neteja del Torrent de Pareis i que torni a col·locar els contenidors de residus que va retirar de les àrees recreatives.

Segons ha explicat en un comunicat el PP, Solivellas va transmetre la seva reclamació al conseller Vicenç Vidal després de comunicar-li el «fracàs» de la campanya 'Torna els fems a casa', mitjançant la qual el Govern demana als usuaris que es facin càrrec dels residus generats fins al seu retorn a la llar. 

Pel batle, aquesta campanya «ha estat un autèntic fracàs, ja que no s'explica que, entre gener i juny de 2016, es recollissin en tot el municipi d'Escorca 165,22 tones de residus i en el mateix període de 2017 s'hagin recollit gairebé 166 tones». «Això demostra que els usuaris o deixen abandonats els residus o els dipositen en el primer contenidor d'Escorca que troben en el seu retorn a casa i pels quals ens veiem obligats a pagar injustament tots els veïns», ha lamentat.

D'altra banda, Solivellas ha presentat a Vidal els nombres d'un estudi realitzat per l'Ajuntament i que demostra que, en el període d'un any, en el Torrent de Pareis es van recollir 707 contenidors de 250 litres, la qual cosa representa entre 28 i 35 tones de residus anuals, mentre que a les àrees d'esbarjo, acampada i refugis es van recollir 534 contenidors d'1.000 litres, la qual cosa va suposar de 120 a 150 tones de residus anuals.

En el seu conjunt, es van recollir unes 180 tones de residus, fet que representa el 43% del total dels residus generats a Escorca (415 Tn en 2017) incloent Torrent de Pareis, àrees i refugis. Aquesta quantitat total reflecteix una mitjana d'1,7 tona a l'any per habitant a Escorca, un municipi que compta amb 240 habitants, enfront de les 0,4 tones a l'any per habitant de mitjana en els municipis de Mallorca, alguna cosa que, en opinió de Solivellas «és absolutament irreal i injust i obliga els veïns d'Escorca a pagar per unes escombraries que és clar que no generen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.