Setmanari d'informació local - 138 anys

Concentració a Palma en defensa de les 'Kellys'

13025
Concentració Kellys Unió Balears a Palma divendres horabaixa. | E.P.

Unes 500 persones s'han concentrat aquest divendres horabaixa a la Plaça Espanya de  Palma per recolzar la reivindicació de 'Kellys Unió Balears' per un treball «digne» i han corejat els «cinc pilars» que defensa l'associació: una jubilació anticipada, la regularització del treball, el reconeixement de malalties professionals, la negativa davant l’externalizació del treball, i el 'no' a l'assetjament laboral.

Representants de sindicats i polítics de les formacions PSIB, MÉS per Mallorca i Podemos han assistit a la manifestació mostrant el seu suport al col·lectiu. Els manifestants han clamat lemes com «sí es pot», «ho aconseguirem», «un poble unit mai serà vençut», «no som màquines, somo persones», entre d’altres.

La portaveu de Podem en el Parlament, Laura Camargo, ha dirigit unes paraules de suport a tots els assistents i ha declarat que és un treball «duríssim i invisible perquè solament es veu quan està fet».

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació, Shirley Siles, ha manifestat que espera continuar amb aquesta lluita «fins que l'any que ve es firmi el conveni d'hostaleria».

Durant l'acte, que ha tingut una durada aproximada d'una hora i mitja, han pujat a l'escenari membres de l'associació i treballadores que han compartit les seves experiències.

El col·lectiu s'ha definit com un grup «fort i digne» i demanen consideració per part dels empresaris. «Som el pilar dels hotels, visca les cambreres de pis», ha reivindicat una membre de 'Kellys Unió Balears'.

Finalment, han assistit cambreres de pisos de diferents localitats de Mallorca com Alcúdia, Muro, Binissalem, Santa Ponsa, Magaluf, l'Arenal, i Ca Picafort, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.