Setmanari d'informació local - 138 anys

Les filmacions en espais naturals protegits seran regulades per evitar l'impacte ambiental

13041
Imatge d'un rodatge en una zona natural protegida. | CAIB

Les filmacions als espais naturals protegits seran regulades a partir d'un acord que han signat aquest dissabte el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, amb l'objectiu d'evitar o reduir les repercussions ocasionades sobre els llocs de la Xarxa Naturalesa 2000 de les Illes.

D'aquesta manera, es regularan les sessions fotogràfiques i altres tipus de produccions audiovisuals professionals sense perjudici de les competències de la Conselleria de Medi ambient per tramitar, posteriorment, el procediment que correspongui, segons ha informat la Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat.

Així mateix, en els últims anys s'han incrementat el nombre de sol·licituds per a activitats de filmació, per la qual cosa la Direcció general treballa en l'elaboració d'una sèrie de criteris de bones pràctiques perquè els professionals que vulguin dur a terme aquestes activitats el puguin fer d'una manera regulada que no posi en risc la conservació dels valors naturals dels espais protegits.

Així ho va avançar el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, en el marc de les jornades Green Film Shooting, organitzades per la Illes Balears Film Commission i la Mallorca Film Commission.

A més, es facilitarà el procés de presentació de les sol·licituds d'autorització, atès que especificaran les pautes de desenvolupament ambientalment adequades i estandarditzaran la informació requerida.

També s'agilitarà la tramitació administrativa de les sol·licituds, «perquè s'evitarà que els promotors hagin d'esmenar les deficiències en la documentació aportada o presentar informació addicional».

Condicions mínimes

D'altra banda, els promotors hauran de complir «obligatòriament» unes condicions mínimes generals que regiran el disseny i l'execució de l'activitat, com indicar explícitament en la documentació aportada amb la sol·licitud que es compliran tots els criteris que es requereixen.

Entre uns altres, els criteris tracten sobre «el respecte de la fauna i la flora presents, l'ocupació de les àrees de vegetació natural, la regulació del tràfic de les persones i els vehicles, el nombre de vehicles i d'aparcaments en zones habilitades», entre d’altres.

Finalment, la Direcció general es reserva el dret d'atorgar les autoritzacions i d'imposar, si ocorre, les limitacions i els condicionants específics que es considerin necessaris per garantir la conservació del lloc, d'acord amb la normativa reguladora de l'espai natural protegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.