Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP de Menorca insta el Govern a no demorar la instal·lació del servei de radioteràpia

13085

El PP de Menorca ha instat el Govern a no demorar la instal·lació i posada en marxa del servei de radioteràpia a l'hospital Mateu Orfila de Maó per tal que els pacients menorquins no hagin de desplaçar-se fora de l'illa.

«La implantació d'aquesta nova prestació de l'Ib Salut a Menorca constitueix un compromís polític de l'anterior Govern del PP amb la societat menorquina, que va complir a licitar i adjudicar el servei, i que ara està tramitant l'actual Govern del Pacte», ha assenyalat la secretària general del partit, Assumpció Pons.

En aquest sentit, ha destacat que amb l'entrada en funcionament de la radioteràpia a Menorca «s'evitarà que, cada any, entre vuitanta i cent pacients menorquins hagin de traslladar-se a Palma per rebre aquest tractament, de manera que guanya en agilitat i rapidesa, s’eviten trastorns, i els usuaris no han de realitzar els desplaçaments a què es veuen obligats en l'actualitat».

Pons ha recordat que el Govern del PP va adjudicar el servei públic d'oncologia radioteràpica per a Menorca Ei Ibiza a la unió temporal d'empreses formada per Servicios de Radioterapia y Oncología del Grupo Policlínica Miramar i Servicios Integrales de Sanidad de la Clínica Juaneda, en una actuació impulsada per la Conselleria de Salut sota la direcció del conseller Martí Sansaloni. El servei va ser adjudicat amb un pressupost de 13,6 milions d'euros i per un termini de set anys, prorrogable a 10.

La secretària general del PP ha indicat que a Menorca ha hagut de construir-se el búnquer per instal·lar l'accelerador lineal fabricat als Estats Units. «Durant el mandat de l'anterior Govern del PP també es va licitar, per 1,5 milions d'euros, el contracte per construir aquest i adequar aquest espai destinat al Servei d'Oncologia Radioteràpica a l'Hospital Mateu Orfila», ha manifestat.

Pons ha subratllat que la radioteràpia serà un servei gratuït per als usuaris de l'Ib Salut que es prestarà «amb els mateixos índexs de qualitat i sota la coordinació de l'Hospital Son Espases per als protocols de tractament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.