Setmanari d'informació local - 138 anys

Entitats juvenils denuncien que la «massificació turística ens explota»

13101

Arran, Joves del GOB i Endavant han col·locat sis pancartes en sis platges de Mallorca per denunciar la «massificació turística» que provoca el «desmesurat» nombre de places turístiques. Aquesta acció s'emmarca dins de la campanya 'Sobiranies, Drets, Autodeterminació' i persegueix l'objectiu de denunciar «l'insostenible nombre de places turístiques a Mallorca, així com la necessitat de decréixer, reduint aquest nombre com a única manera de posar fre a la massificació», segons han informat les organitzacions.

L'acció ha consistit en la col·locació de pancartes a sis platges diferents de l'illa «totes a platges on la massificació és habitual», amb el lema '435.707 places a Mallorca és turisme sostenible? Decreixement per una vida digna!'. Segons han explicat, 435.707 places és el sostre que preveu el Govern. El nombre actual, segons dades recents, és de 333.165, encara que 50.557 es troben ja en tràmit «a causa de la inexistència d'una moratòria que hagués pogut evitar aquesta escalada». «Entenem que aquestes xifres són incompatibles amb un ús racional i sostenible dels recursos i infraestructures de Mallorca», han constatat, i han subratllat que «som un dels llocs del món amb una proporció de turistes-habitants més elevat».

Les tres organitzacions han insistit que aquestes dades «es tradueixen en una major saturació de carreteres, carrers i platges, així com en un augment dels nivells de contaminació» i han lamentat que, mentrestant, «les condicions laborals en el sector turístic segueixen empitjorant amb casos especialment sagnants com el que recentment denunciaren les companyes 'Kellys'». «Amb la iniciativa 'Sobiranies, Drets, Autodeterminació' ens sumam a les veus que aposten pel decreixement turístic, i concretament a la proposta del 2x1, que proposa l'eliminació de dues places per cada plaça nova, que és defensada, entre altres, per Terraferida».

«Només amb mesures com aquesta es pot caminar cap a un model que asseguri una vida digna per a la gent de Mallorca. És hora d'acabar amb aquesta dependència exclusiva del turisme i caminar cap a un sistema productiu propi, on la prioritat siguin les persones i no el creixement a qualsevol preu», han postil·lat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.